Nem ismerlek, nem tudom ki vagy, de tudom, hogy nincs időd tartalmat gyártani. Legalább is ezzel nyugtatod magad, amikor szóba kerül, és ebbe kapaszkodsz. Nincs ezzel semmi probléma, csak megfosztod a cégedet rengeteg lehetőségtől.

A tartalomgyártás időigényes és stratégia nélkül nekünk sem lenne rá időnk. Ha a villogó kurzorral szemezel egy ideig, aztán feladod, akkor rosszul állsz neki, és nem csoda, hogy nem jön a várva várt eredmény.

A legnagyobb tévhit, hogy nagyon kreatívnak kell lenni a tartalomgyártáshoz. A kitartás sokkal fontosabb, mert valójában ez egy elég monoton műfaj. Miért? Mindjárt meglátod.

Felvettünk kb. 1 órányi videóanyagot stúdióban. Rengeteg érdekes dologról beszéltünk, amiről azt gondoljuk, hasznos lehet számodra. Ha kitesszük egy az egyben a videót, akkor az még csak egy tartalom, és elvett rengeteg energiát, időt, pénzt.

Éppen ezért, ezt az 1 órás anyagot fel fogjuk használni az összes többi tartalom gyártásához

A videófelvétel (2+1 db tartalmat készítettünk belőle) [40 perc hosszúságú]

Ez a teljes hosszúságú videófelvétel vágás után publikálásra kerül Facebookon és a Youtube csatornánkon is. Ezen kívül feltöltjük Soundcloudra, ami ugye egy az egyben megfeleltethető a videó tartalmának, csak itt nincs kép. Egy egyszerű exportálással kész is a Soundcloud podcast.

Videóból kiragadott mondatok (15+15+5 db tartalmat készítettünk belőle) [0:20-3:00 perc hosszúságúak]

15 db Facebookos rövid videót generáltunk a videófelvételből

15 db Instagram videót generáltunk a videófelvételből

5 db Instagramsztori-kompatibilis videót generáltunk

Videóból kiragadott mondatok képes formátumban (20+20 db)

20 olyan mondatot emeltünk ki, ami ráírható egy képre, mint idézet, vagy tanulság. Ezt különböző formátumban publikáljuk Instagramra és Facebookra is.

20 Instagram sztorit lehet kapcsolni ehhez a 20 db Instagram poszthoz, mégpedig az alábbi interakcióra késztető típusokkal fűszerezve :

  • Új poszt
  • Szerinted is így van? Szavazz!
  • Te mennyire értesz ezzel egyet?

Ez eddig még csak 78 tartalom. Mi a 79.? Ez a blogposzt 🙂

(Amit persze szintén változatos tartalomterjesztési módokon meg fogunk osztani:))

Mennyi időt vett igénybe mindez?

  • 1 óra felkészülés, technika beállítása, tematika összeállítása
  • 1 óra felvétel
  • 8 óra vágás, szerkesztés
  • 6 óra posztok készítése, terjesztése

Összesen: kb. 16 óra, amivel egy posztra átlagosan kb. 12 perc jut (beleértve a videókat is).

Fontos megjegyezni, hogy ebben már a terjesztése is benne van, tehát nem a nettó tartalomelőállítási időről van szó, hanem kulcsrakészen a felkészüléstől a posztolásig.

A tartalom terjesztés nélkül semmit nem érne

Ezért fordíts figyelmet arra, hogy ha már sok-sok energiát, pénzt ölsz a tartalmak előállításába, akkor szánj még időt arra is tudatosan, hogy ezek el legyen juttatva a célcsoportodhoz.

Nem egyszerű, és egyáltalán nem ez a belépő szint, amit mi csinálunk. Heti 2-3 tartalommal is el tudod kezdeni. A lényeg a tudatosság, és az, hogy szépen lassan beépül a mindennapjaidba, és természetessé válik, hogy erre is időt fordítasz.

Kérdésed van az elindulással kapcsolatban? Keress minket bátran a hello@marketingflow.hu címen és segítünk!

Nincs konkrét ötleted, hogy mit posztolhatnál? Ebben és ebben a cikkben találhatsz inspirációt.